Uutislistaukseen

Kuva evankelista Ilkka Puhakasta Ilkka Puhakka

Ilkka Puhakka vierailee Aurinkorannikolla

25.2.2020 11.36

”Haluan puhua sanoilla, jotka eivät ole opittua sanastoa vaan elämän kautta läpikäytyä ja todeksi koettua. Haluan tuoda uskon esille todellisena ja tuoreena, sellaisena kuin se on.”

Yksi Ilkka Puhakan erityisaloista on ollut kristillinen vankilatyö Venäjällä. Vankiloissa hän kiersi kahdenkymmenen vuoden ajan.  Puhakka sai muun muassa poikkeuksellisen oikeuden opettaa Raamattua pahamaineisessa KGB-vankilassa Uralilla.

Nykyisin Ilkka Puhakka tekee yhteistyötä mm. israelilaisen Sarigim King’s Kids Jerusalem– järjestön kanssa, toimien tukihenkilönä ja Raamatun opettajana. Sarigim –järjestö (suomeksi oksa) tekee rauhantyötä lasten- ja nuorten parissa, kohdaten niin juutalaisia kuin arabinuoria, tuoden heitä säännöllisin väliajoin yhteen tutustumaan toisiinsa, kaatamaan ennakkoluulojen ja vihan raja-aitoja toistensa väliltä ja rakentumaan yhteisestä uskosta Jeesukseen Kristukseen.

”Minulle ei ole väliä, onko ihminen köyhä vai rikas, huono- vai hyväosainen, juutalainen vai pakana. Minua kiinnostaa ihmisen sisin. Sinne minä haluan puhua.”

Vuoden 2012 alussa Ilkka Puhakka siirtyi kansainvälisen Mission Europen palvelukseen, jossa hän tekee työtä kaikkien kristillisten kirkkokuntien kanssa.  Häntä pyydetään opettamaan ja julistamaan esimerkiksi seurakuntatapahtumissa ja missioissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Puhakan yksi suosituimmista opetusteemoista viime vuosina on ollut Jeesuksen vertaukset. Puhakka avaa oven Jeesuksen aikaiseen maailmaan, joka on yllättäen kovin tuttua tänäkin päivänä.

Ilkka puhakka pitää tilaisuuden Aurinkorannikon evankelisluterilaisen seurakunnan seurakuntakodilla ke 11.3. klo 17-20.