Hautaan siunaaminen ja muistotilaisuus

Paikallinen siirtolais- tai turistipappi on apuna niin surussa kuin hautajaisten käytännön järjestelyissä. Vainaja voidaan siunata haudan lepoon paikallisten käytäntöjen mukaisesti. Hautajaisjärjestelyt toteutuvat paikallisten viranomaisten kautta. Jos vainaja siunataan ja tuhkataan Espanjassa, voidaan Suomessa järjestää uurnanlasku. Muistotilaisuus voidaan järjestää Aurinkorannikolla, vaikka vainaja siunattaisiinkin Suomessa ja myös siellä pidettäisiin muistotilaisuus.

Muistotilaisuus on mahdollista järjestää seurakunnnan tiloissa tai muussa sovitussa paikassa. Muistotilaisuuden ohjelmasta sovitaan yhdessä tilaisuuteen osallistuvan papin kanssa. Mahdollisuuksien mukaan muistotilaisuuteen on mahdollista järjestää myös kanttori. Pappi ja kanttori ovat ilmaisia, jos tilaisuus järjestetään Aurinkorannikon alueella. Muista kuluista vastaavat muistotilaisuuden järjestäjät.

Kuva hautaan siunaamisesta.

Ylösnousemus tuo toivoa kuoleman hetkeen. Jeesuksen sovitustyön ja ylösnousemuksen kautta meillekin on valmistettu sija taivaan kodissa.

Hautaan siunaamisen merkitys