Uutislistaukseen

Suomen Merimieskirkko aloittaa sosiaalityön Espanjan Aurinkorannikolla

6.2.2020 19.49

Aurinkorannikon sosiaalityön hanke on suunnattu erityistä tukea ja apua tarvitsevien Aurinkorannikolla asuvien ja liikkuvien suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen ja paikallisen vapaaehtoisuuden tukemiseen. Hanke toteutetaan yhteistyössä muiden Aurinkorannikon toimijoiden kanssa.

STEA totesi avustusperusteluissaan, että Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten sosiaaliselle tuelle on selkeä tarve ja Merimieskirkon hankkeessa korostuu sekä yhteistyö muiden toimijoiden kanssa että paikallinen vastuunkanto. Hanketta onkin valmisteltu tiiviissä yhteistyössä mm. Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan kanssa.

Hankkeen sosiaalikuraattorin rekrytointi käynnistetään vielä helmikuun aikana. Varsinainen työ hankkeen puitteissa alkaisi näin ollen kesällä 2020. Aurinkorannikon sosiaalityön hanke on kolmivuotinen ja päättyy vuonna 2023. Hankkeen tarkoituksena on myös selvittää pysyvän sosiaalityön tarve ja mahdollisuudet Aurinkorannikolla. Suomalaisia alueella on noin 25 000–30 000.

Merimieskirkolla on pitkä kokemus ulkomailla tehtävästä sosiaalityöstä. Ennestään Merimieskirkolla työskentelee eri puolilla Eurooppaa yhteensä kahdeksan sosiaalikuraattoria.

Lisätietoa hankkeesta antaa:

Hannu Suihkonen, pääsihteeri

Suomen Merimieskirkko ry

+358 40 192 2778

hannu.suihkonen@merimieskirkko.fi

Valtteri Salmi, sosiaalityön koordinaattori Suomen Merimieskirkko ry

+49 171 600 2168

valtteri.salmi@merimieskirkko.fi

Jarmo Karjalainen, johtava pastori

Aurinkorannikon suomalainen seurakunta

jarmo.karjalainen@evl.fi

+34 649 194 085