ceddfa36-mauri-vihko-ja-jukka-keskitalo-kasvot_S.jpg

Piispa Keskitalo ja Kirkon ulkosuomalaistyön johtaja Vihko tulevat Aurinkorannikolle 22.-24.11.

18.11.2019 20.15

Kirkon ulkosuomalaistyön johtaja Mauri Vihkon mukaan kirkko haluaa olla sekä ulkomaille pysyvästi muuttaneiden että siellä väliaikaisesti asuvien ja siellä matkailevien kirkko.
– Turvaverkkosi maailmalla, sitä on ulkosuomalaistyö, Vihko korostaa.
Kirkko toimii verkoston kautta lähes 40 maassa.
– Kirkolla on maailmalla noin 150 työntekijää, pääosin pappeja ja kanttoreita.  Joissakin maissa työntekijöiden palkkaukseen osallistuu paikallinen kirkko. Suomen Merimieskirkko on osa tätä verkostoa ja vastaa ulkosuomalaistyöstä Brittein saarilla ja Benelux-maissa ja joiltakin osin Saksassa ja Kreikassa, Vihko kertoo.
– Piispa Keskitalo ei ole näiden seurakuntien piispa samaan tapaan kuin Suomessa, vaan papit maailmalla ovat aina paikallisen piispan kaitsennassa.

Aurinkorannikolla piispa Keskitalo ja Kirkon ulkosuomalaistyön johtaja Vihko tutustuvat seurakunnan ja sen tärkeimpien yhteistyökumppaneiden toimintaan. Piispa Keskitalo toimittaa myös sunnuntaina 24.11. klo 17.00 alkavan piispan messun Los Bolichesin katolisessa kirkossa. Messussa Aurinkorannikon seurakunnan johtava pappi Jarmo Karjalainen ja kasvatustyön pappi Juha Sarkkinen siunataan tehtäviinsä.