Kolme askelta hiljaisuuteen

21.2.2019 12.01

Kristillisessä perinteessä on puhuttu rukouksen kolmivaiheisesta tiestä, sanallisesta, mietiskelevästä ja katselevasta rukouksesta. Sanallinen rukous on elämän ilojen, murheiden ja tarpeiden kantamista Jumalan eteen.

Mietiskelevässä rukouksessa eli meditaatiossa keskitytään esimerkiksi johonkin lyhyeen Raamatun tekstiin tai virren säkeeseen ja annetaan sen vaikuttaa. Mietiskelevä rukous on kuulostelevaa, hiljaista rukousta. Katseen rukousta on joskus kuvattu myös Jumalan rakkaudessa lepäämiseksi.

Kolme hiljaisuuden päivää tarjoavat mahdollisuuden kääntyä sisäänpäin ja kohti Jumalaa. Ensimmäinen hiljaisuuden iltapäivä järjestetään seurakuntakodilla. Toinen vie Mijaksen poluille ristintien etapeille ja kolmas kuljettaa Calahondasta rantapolkuja pitkin Cala de Mijakseen.

Hiljaisuus tuo tilaa sen kuuntelulle, mitä sisimmässä kuuluu juuri nyt. Puheen tauottua saattaa Jumalan puhuttelu kuulua selvemmin. Sanoista päästäminen antaa mahdollisuuden tunnustella miltä sisimässä tuntuu. Jokaiseen hiljaisuuden hetkeen otetaan 12 osallistujaa. Ilmoittautumiset turistipappi.aurinkorannikko@evl.fi

« Uutislistaukseen