Uutislistaukseen

Merimieskirkko on valinnut papit ja -kanttorit kausityöhön

Kuva Gran Canarialta jossa on ihmisiä viettämässä hartautta torilla.

Kausityössä ja Aurinkorannikolla Merimieskirkon yhteistyökumppaneina ovat paikalliset suomalaiset seurakunnat. Niissä on havaittu, että ulkomailla seurakunnan toimintaan ja jumalanpalveluksiin on matalampi kynnys osallistua kuin kotimaassa. Kuva Kirsi Leino.

Merimieskirkon johtava pappi Jussi Laine iloitsee hakemusten suuresta määrästä.

– Tehtäviin tuli kymmeniä hakemuksia. Valintojen tekeminen näin osaavasta joukosta oli haastavaa. Matkaan lähtee monipuolista kokemusta, osaamista ja kokonaisvaltaisen kohtaamisen ammattilaisia.

Kausityöhön valitut: Gran CanariaPastori Arto Kauppinen ja kanttori, MuM Johanna Laasio

Teneriffa Kirkkoherra Saila Munukka ja kanttori, MuM Eini Annukka Perälä

Costa Blanca: Pastori, TT Harri Kuhalampi ja kanttori, MuT Kaija Huhtanen

Aurinkorannikko: Kanttori, MuM Hannes Asikainen

Itäinen Välimeri: Pastori Taru Savelius ja Kanttori-urkuri, musiikinjohtaja Jarkko Lavaste

Valinnoissa painotettiin Merimieskirkon tiedotteen mukaan monipuolista työkokemusta, joustavuutta, toimintavalmiutta nopeasti muuttuvassa työympäristössä sekä viestintätaitoja myös digitaalisesta näkökulmasta.  Kausityössä sama henkilö voi enimmillään olla kolme kautta samassa kohteessa, mikäli hän itse niin toivoo ja paikallinen seurakuntayhteisö haluaa jatkaa yhteistyötä. 

– Menneen kauden aikana työssä painottui entistä enemmän käynnit sairaaloissa, kuolevien kohtaaminen ja omaisten tukeminen surussa. Usein siunaustilaisuus välitettiin omaisille Suomeen videopuheluna”, kertoo Gran Canarialla pappina toiminut Reijo Leino

Kausityön ja Aurinkorannikolla tehtävän työn operatiivinen johtaminen ja koordinointi ovat siirtyneet Kirkkohallituksen kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti 1.6.2023 alkaen Merimieskirkolle. Siirron seuraava vaihe toteutuu vuoden 2025 alusta, jolloin Merimieskirkon koordinaatio ja konsultatiivinen tuki kattavat kaikki ulkosuomalaisseurakunnat.

Jarmo Karjalainen
Johtava pappi
+34 649 194 085

17.4.2024 13.05