Uutislistaukseen

Kiireinen ja väsynyt? Oletko levon tarpeessa?

Kutsumme sinut mukaan matkalle hiljentymään ja kohtaamaan Jumalan. Hiljaisuuden viljelyllä tarkoitetaan retriittejä ja erilaisten hiljaisten rukouksien harjoittamista. Sen tarpeellisuus Suomessa huomattiin aluksi Helsingissä nuorten työn parissa. Retriitit olivat merkittävä osa hiljaisuuden viljelyä. 1980-luvulla ilmeni huoli siitä, kuinka retriittiliike saadaan sidottua osaksi Suomen kirkkoa ja luterilaista teologiaa. Vuonna 1981 sai muotonsa esite Hiljaisuuden viljely. Siinä viitataan Raamattuun ja erityisesti Markuksen evankeliumin kuudenteen lukuun, jonka jakeet 30–31 muodostavat tavallaan retriittien raamatullisen pohjan.

Apostolit kokoontuivat taas Jeesuksen luo ja kertoivat hänelle mitä kaikkea he olivat tehneet ja mitä opettaneet. Hän sanoi heille: ”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.” Ihmisiä näet tuli ja meni koko ajan, eivätkä opetuslapset ehtineet edes syödä. -Markuksen evankeliumi 6:30–31

Hiljaisuuden retriitissä joukko ihmisiä vetäytyy joksikin aikaa pois totutusta ympäristöstä kuunnellakseen, mitä heidän sisimmissään Jumalalla on heille sanottavana. Retriitin ajan osallistujat pidättäytyvät puhumasta keskenään. Tarjolla on kuitenkin henkilökohtaisia keskusteluhetkiä ohjaajan kanssa. Päiväjärjestys pohjautuu jumalan-palveluselämän perustalle. Aamu aloitetaan messulla ja illalla toimitetaan iltarukous eli vesper sekä rukous päivän päättyessä eli completorium. Retriittipäivään kuluu myös ohjattuja hiljaisen rukouksen hetkiä. Hiljaisuuden retriitti on yhteisöllinen tapahtuma, jossa kuitenkin yhtä aikaa vetäydytään yksinoloon ja hiljaisuuteen. Retriitin ohjaajat, muu henkilökunta ja retriittiin osallistujat kunnioittavat toistensa oikeutta hiljentymiseen.

Hiljaisuuden iltapäivän ohjelma rakentuu hiljaisuuden retriitin elementeistä. Siihen voi kuulua esimerkiksi hiljentymistä, hetkirukous tai messu, yhteinen ateria, lepoa, ulkoilua ja hengelliseen kirjallisuuteen tutustumista. Hiljaisuuden päivän kesto voi olla muutamasta tunnista koko päivään. Järjestämme hiljaisuuden iltapäivän seurakuntakodilla lauantaina 26.11.2022 klo:11–15 välisenä aikana. Jokainen on erittäin tervetullut kanssamme hiljentymään ja rauhoittumaan.

 

Linkki ilmoittautumiseen

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

28.10.2022 11.25