Suomen Merimieskirkko aloittaa sosiaalityön Espanjan Aurinkorannikolla

6.2.2020 19.49

Aurinkorannikon sosiaalityön hanke on suunnattu erityistä tukea ja apua tarvitsevien Aurinkorannikolla asuvien ja liikkuvien suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseen ja paikallisen vapaaehtoisuuden tukemiseen. Hanke toteutetaan yhteistyössä muiden Aurinkorannikon toimijoiden kanssa.

STEA totesi avustusperusteluissaan, että Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten sosiaaliselle tuelle on selkeä tarve ja Merimieskirkon hankkeessa korostuu sekä yhteistyö muiden toimijoiden kanssa että paikallinen vastuunkanto. Hanketta onkin valmisteltu tiiviissä yhteistyössä mm. Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan kanssa.

Hankkeen sosiaalikuraattorin rekrytointi käynnistetään vielä helmikuun aikana. Varsinainen työ hankkeen puitteissa alkaisi näin ollen kesällä 2020. Aurinkorannikon sosiaalityön hanke on kolmivuotinen ja päättyy vuonna 2023. Hankkeen tarkoituksena on myös selvittää pysyvän sosiaalityön tarve ja mahdollisuudet Aurinkorannikolla. Suomalaisia alueella on noin 25 000–30 000.

Merimieskirkolla on pitkä kokemus ulkomailla tehtävästä sosiaalityöstä. Ennestään Merimieskirkolla työskentelee eri puolilla Eurooppaa yhteensä kahdeksan sosiaalikuraattoria.

Lisätietoa hankkeesta antaa:

Hannu Suihkonen, pääsihteeri