Perheiden puuhapäivä oli menestys!

9.11.2019 15.30

Aurinkorannikon seurakunnan tiloissa vietettiin perheiden puuhapäivää. Ovella lapset saivat passit, johon he keräsivät leimoja osallistumalla erilaisiin tehtäväpisteisiin yhdessä vanhempiensa kanssa. Puuhapäivässä pelattiin katulätkää, musisoitiin ja taiteiltiin sekä tehtiin kaikkea muuta mukavaa. Paikalla oli noin 250 osallistujaa.

Cosmetica Norris maalasi kasvomaalauksia

Yksi suosittu puuhapiste oli kasvomaalaukset, jonka järjesti Cosmetica Norris. Lapset saivat valita haluamansa eläimen tai hahmon, jonka ammattilaiset maalasivat heille.

Urheiluhierojaopisto hieroi vanhempia ja lapsia

Hierontaopisto tarjosi niska-hartija hierontaa sekä aikuisille että lapsille.

Yhtenä pisteenä perheet toteuttivat unelmakarttaa. Aikuiset ja lapset yhdessä leikkasivat ja liimasivat lehdistä otsikoita ja kuvia toteuttaen oman näköisensä unelmakartaen muistuttamaan elämän positiivisista sykäyksistä ja hetkistä.

Vaihtotori

Seurakuntakodille pystytettiin myös vaihtotori. Toiminta-ajatus kaikessa yksinkertaisuudessaan sisälsi vaihtopöydän, jonne sai tuoda ylimääräiseksi jääneitä tavaroita ja vaatteita. Tarvitsevat saivat ottaa haluamiaan tuotteitan. Näin saatiin tavarat kiertämään ja kierrätettyä hyvää eteenpäin.

taidepaja

Sofia-opiston taidepaja keräsi lapsia ja aikuisia heittämään luovuutensa ja lahjansa peliin.

Jongloorausta

Yhtenä ohjelmanumerona Oliver viihdytti lapsia ja aikuisia hämmästyttävillä jongleeraustempuilla. Lapset tosin välissä epäilivät esiintyjän syöttävän heille pajunköyttä ja huusivat hänen olevan huijari. Kuvatodisteet kuitenkin kertovat ainakin keilojen heiton olevan aitoa taituruutta ja hyvää havainnointikykyä. Ehkäpä joku lapsi saikin tästä kipinän alkaa hiomaan omia jongleeraustaitoja kotona.

Päivän lopuksi kaikki passiin merkkejä keränneet osallistuivat arvontaan. Arvonnassa oli huippupalkinnot, koska monet suomalaiset yhdistykset ja toimijat olivat lahjoittaneet niitä seurakuntakodille. Suurkiitos myös kuuluu toimijoille, jotka tulivat pitämään tapahtumapisteitä seurakuntakodille. Näiden joukossa oli muun muassa Sofia-opisto, Suomela, Cosmetica Norris, Urheiluhierojaopisto ja Tutors.