Jasse-pappi kutsuttiin ajasta iäisyyteen

5.7.2019 14.31

Aurinkorannikon seurakunta muistaa kiitoksella ja kunnioituksella iäisyyteen siirtynyttä Jasse-pappia tehdystä työstä ja saavutuksista Aurinkorannikolla.

Jasse työskenteli Aurinkorannikon johtavana pappina vuosien ajan. Ennen sitä hän työskenteli Kirkkohallituksessa. Siellä hän edusti ajatusta, että rannikolle tarvitaan kaksi pappia - sekä johtava pappi että diakoniapappi. Hän sai vietyä tämän päätökseen, minkä jälkeen hänet pian valittiin uudeksi johtavaksi papiksi.

Uutena työntekijänä häntä odotti värikäs seurakunta, joka ei kainostellut kertoa mielipidettään. Konservatiivisten mielipiteiden ja syynäävien katseiden ristiaallokosta hänestä tuli pidetty pappi suomalaisen yhteisön keskellä. Vieläpä vuosien päästä hänen jäätyään eläkkeelle monet aurinkorannikkolaiset muistelevat häntä ilolla ja lämmöllä.

Jassen työn kädenjälki näkyy yhä rannikolla. Meillä on edelleen kaksi pappia, aloitettu työ jatkuu, vaikka tekijät vaihtuvatkin. Jasse painoi jälkensä monen suomalaisen sydämeen. Kauniit ja hyvät muistot eivät koskaan kuole.

"Isä, minä tahdon, että ne, jotka olet minulle antanut, olisivat kanssani siellä missä minä olen. Siellä he näkevät minun kirkkauteni, jonka sinä olet antanut minulle, koska olet rakastanut minua jo ennen maailman luomista." (Joh 16:24)

Voimia ja siunausta häntä sureville ja kaipaaville omaisille ja ystäville!

Kiittäen ja kunnioittaen

Aurinkorannikon seurakunta