Aurinkorannikon seurakunnan messu

Kolminaisuuden symboli. Kolmio jossa on Isä, Poika ja Pyhä Henki.

Tervetuloa viettämään messua kanssamme. Yhdessä hiljennymme, etsimme sovintoa, ylistämme, haemme Jumalan johdatusta elämäämme, ja rukoilemme meille tärkeiden asioiden puolessa

Pyhän Kolminaisuuden päivä

Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Pyhän kolminaisuuden päivän tekstit ja rukoukset löydät täältä.

• Nuorille Nuorille