Kalevala-päivän kirjailijavieras

Anu Patrakka

Portugalissa yli kymmenen vuotta asunut kirjailija Anu Patrakka vierailee Aurinkorannan seurakunnassa ja kertoo kirjoistaan klo 12.30.

Anu Patrakka (s. 1966 Porvoo) on Pohjois-Portugalin maaseudulla asuva suomalainen kirjailija, joka on luonut Rui Santos -nimisestä rikosetsivästä ja hänen ryhmästään kertovan dekkarisarjan.[1]

Lukijoilleen Patrakka on luvannut, että hänen kirjoissaan lapset ja eläimet eivät ole julmuuksien kohteena. Rikosten aiheet kirjailija löytää usein uutisia seuraamalla ja elämää havainnoimalla. Patrakan dekkarisarjan päähenkilö Rui Santos on ryyppäävän ja rellestävän poliisin vastakohta, joka murehtii ja häpeää yhä, miten hänen lapsena ollessaan isä tappoi äidin. Santos on ujo alle nelikymppinen rikosetsivä, joka kirjasarjan alussa oli yhä poikamies.

Maaliskuussa 2023 Patrakalta ilmestyi uuden sarjan avausosa Arvoton. (Lähde: Wikipedia)