Los Bolichesin kirkko

Laskiaissunnuntai - Jumalan rakkauden uhritie

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.

1. lukukappale: Jer. 8:4-7Linkki avautuu uudessa välilehdessä
2. lukukappale: 1. Kor. 13 (1. vuosikerta) tai Gal. 2:19-21Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Evankeliumi:

Joh. 12:25-33Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Pappina Juha Sarkkinen, kanttorina Heikki Poutanen.