Tervetuloa rippikouluun!

AURINKORANNIKON RIPPIKOULU 2019 - 2020

Ilmoittautuminen 20.10.2019 asti.

 

Sinä olet ihme!


Näin rakastavasti kutsuu Psalmissa 139 Jumala sinua. Olet lämpimästi tervetullut tutkimaan tätä kutsua, uskonkysymyksiä ja omia elämänkysymyksiä rippikouluun, joka järjestetään Aurinkorannikon suomalaisessa seurakunnassa. 

Ripari alkaa viikottaisilla kokoontumisilla syksyllä 2019 ja jatkuu keväällä 2020. Jos käyt rippikoulun kesällä 2020 Suomessa, voit tehdä seurakuntaan tutustumisen Aurinkorannikon suomalaisessa seurakunnassa.

Riparilla opit luterilaisesta kristinuskosta ja osallistut seurakunnan toimintaan yhdessä ripariryhmäsi kanssa. Rippikoulu perustuu Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn. Ripari huipentuu viikonloppuleiriin ja konfirmaatioon seurakuntakodilla su 5.4.2020. Konfirmaatiossa saat tunnusta uskosi ja sinut siunataan elämän matkalle. 


Konfirmaation jälkeen sinusta voi tulla kummi, saat oikeuden käydä itsenäisesti ehtoollisella ja 18 vuotta täytettyäsi saat mahdollisuuden kirkkohäihin.

Riparista

Suomalainen ripari on käsite, ei vain rippikoulun käyneiden keskuudessa vaan myös kansainvälisesti. Riparin käy melkein 86% 15-vuotiaista, mikä on Euroopan korkein osallistujamäärä. Sen suosio perustuu vankkaan ammattitaitoon, jolla rippikoulua kehitetään ja tietenkin siihen, että aina uudet 15-vuotiaat kertovat seuraaville ikäluokille omia kokemuksiaan. 

Milloin ja missä?

Rippikoulun ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkoa 23.10. klo 18 seurakuntakodilla, Los Bolichesissa. Ensimmäisessä tapaamisessa vanhempien tulee olla mukana. Tapaamiset jatkuvat nuorten kanssa joka toinen keskiviikko. Jouluna pidetään pieni tauko, ja rippikoulu jatkuu vuodenvaihteen jälkeen. Rippikouluun sisältyy yksi leiriviikonloppu keväällä 2020 Malagan lähettyvillä.

Leiriviikonlopun hinta on noin 70€ (tieto tarkentuu syksyllä 2019). Taloudellisista syistä on mahdollista pyytää vapautusta maksusta.

Vuoden 2019-2020 rippikouluun pääsee  vuonna 2005 tai sitä ennen syntynyt Suomen ev.lut. kirkon jäsen.  Poikkeuksellisesti myös vuonna 2006 syntynyt voi käydä rippikoulun, mikäli on tuolloin 8. luokalla peruskoulussa. Voit tulla rippikouluun, vaikket ole kastettu tai et kuuluisi kirkkoon. Rippikoulun aikana voit päättää haluatko kasteelle, liittyä kirkkoon ja ja tulla konfirmoiduksi. 

Katso myös usein kysytyt kysymykset.

Raamattu
Raamattu

AIKUISRIPPIKOULU

Aikuisrippikoulu suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Siitä voi olla suoraan yhteydessä työntekijöihin puhelimitse.

Pappi
+34 654 51 14 72

Lomalla 12.8.-16.9.2020