Ilmiöt ja kannanotot

Aurinkorannikon ev.lut. seurakunta on osa kirkkohallituksen ulkosuomalaistyötä. Suomen kirkon keskustelu ja kannanotot vaikuttavat osaltaan myös seurakuntiin ulkomailla. Tutustu oikeassa reunassa olevassa linkkien kautta käynnissä olevaan keskusteluun ja ajankohtaisiin aiheisiin kirkossa.

Piispa

Ulkosuomalaistyön piispana toimii Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma. Hän aloitti virassaan 1.2.2012. Arkkipiispa Kari Mäkinen vihki hänet piispaksi 12.2.2012 Espoon tuomiokirkossa.

Piispa johtaa hiippakunnan hallintoa ja toimintaa, tukee ja ohjaa papistoa sekä edistää seurakuntien toimintaa. Piispan kanssa yhteistyössä toimivat tuomiokapitulin istunto ja viraston henkilökunta, hiippakuntavaltuusto ja lääninrovastit.

Tutustu piispaan:

Hiippakunnan kotisivuilla >>