Vapaaehtoistyö seurakunnassa

Oletko halukas tekemään vapaaehtoistyötä yksin tai tiimissä? Meiltä löytyy monenlaista tehtävää seurakunnassa.

Tehtäviä mm. Seurakuntakodilla: ovilla päivystäminen arkisin klo 10-12 ja 12-14, kirjaston hoitaminen, kahvilassa työskentely ( leipominen, myyntityö, siivous), messuavustustehtävät mm. tekstien luku, virsikirjojenjako, kolehdinkanto, ehtoollisavustajana toimiminen, musiikissa avustaminen.

Aina on tarvetta myös pyhäkoulunopettajista ja Saapas-kahvilan päivystäjistä.

Tarvitsemme myös sähköurkujen kuljetusapua silloin kun messu on Los Bolchesin katolisessa kirkossa, kaupassakävijöitä ja erityisesti etsimme vapaaehtoisia Torremolinokseen Torrentuvalle, että voisimme pitää tupaa auki useammin kuin kerran viikossa.

Erilaisista vapaaehtoistyön tehtävistä voit kysyä lisää seurakunnan papeilta.

Tehtäviä vapaaehtoisille:

• Kahvilan myyntityö
  • Leipominen
  • Paikkojen siistiminen
  • Retkien myyminen ja infopöydän hoitaminen
  • Ilmoitusten vieminen hotelleihin
  • Kaupassa käyminen
  • Seurakuntakodin ovella " vahtimestarina" toimiminen
  • Jumalanpalvelusavustaminen (raamatuntekstienlukeminen,ehtoollisavustus,esirukous, sähköurkujen siirto kirkkoon jne.)
  • ystäväpalvelu
  • Tietokoneavun tarjoaminen
  • Soittaminen, laulaminen

Jos mikään jo listatuista tehtävistä ei tunnu omalta, voit olla yhteydessä työntekijöihin siitä, mitkä olisivat omat lahjasi ja kuinka niillä voisit palvella seurakuntaa. Vapaaehtoistyöstä vastaa diakoniapappi Kaisa Salo

Vapaaehtoiset palvelevat seurakuntakodin kahvilassa.

Missä ja miten?

Seurakunnallamme on useita eri kohtaamispaikkoja eri puolilla Aurinkorannikkoa. Kohtaamispaikoissa on kahvilatoimintaa, minkä vuoksi tarvitsemme leipojia, myyjiä, siistiöitä ja monenlaisia toimijoita. Haluamme tavoittaa suomalaisia ympäri Aurinkorannikkoa, minkä vuoksi tarvitsemme vapaaehtoisia viemään ilmoituksia hotelleihin eri paikoissa ja olemaan apuna tehtävässä työssä. Jumalanpalvelukset ja seurakunnan tilaisuudet kaipaavat myös avustajia ja toimijoita tukemaan meitä tehtävää työtä. Tehtäviä löytyy myös ihmisten kohtaamisen ja ystävänpalvelun parissa.

Lisätietoa vapaaehtoistyöstä saat seurakuntamme työntekijöiltä. Vapaaehtoistyö ei välttämättä edellytä sitä, että meillä olisi tehtävä sinulle valmiina. Jos sinulla on jotain erityisosaamista, jonka uskot olevat seurakunnalle hyödyksi, voit tulla keskustelemaan siitä meidän kanssamme.